07-10-2024
Chef Bjorn Massop van Restaurant Lokaal in Doetinchem heeft voor het vierde jaar op rij de prestigieuze Groene Michelin Ster in ontvangst mogen nemen. Deze erkenning is een bekroning op zijn toewijding aan duurzame gastronomie en de constante focus op milieuverantwoordelijkheid.
"We beseffen dat we als chefs verantwoordelijk zijn voor meer dan alleen het bereiden van een heerlijk gerecht." We hebben de taak om ambachten te behouden, ook dat van onszelf. Het milieu speelt hierin een essentiële rol. "Ons menu is dan ook volledig geïnspireerd door de seizoenen en door de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten," aldus Bjorn Massop.
Bij Restaurant Lokaal stroomt de ‘boer-tot-bord-beleving’ door de aderen van het team. Hier bewijst men dat duurzaamheid en culinaire topkwaliteit hand in hand kunnen gaan. Door korte ketens, inkoop in de regio, seizoensgebonden producten en volledige benutting van ingrediënten en resttromen, draagt het restaurant actief bij aan een regeneratieve economie. Binnenkort zullen ook groenten en fruit van het eigen stadslandbouwproject op de kaart prijken. Deze stadslandbouw bevindt zich op Buitenplaats Park Ruimzicht in Doetinchem, een bijzondere locatie waar Bjorn samenwerkt met lokale agrariërs en waar kennis over duurzame voedselproductie wordt gedeeld.
De vierde Groene Michelin Ster onderstreept het harde werk en de visie van Chefs Bjorn Massop en Jennifer Bos en de rest van het team. Restaurant Lokaal blijft zich inzetten om gasten een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden, waarbij genieten, beleven en duurzaamheid centraal staan.
Website: https://www.restaurantlokaal.com/
Facebook: https://www.facebook.com/restaurantlokaaldtc
Instagram: https://www.instagram.com/restaurantlokaal
Adres: Ruimzichtlaan 150, 7001 KG Doetinchem
Telefoon: 0314 320 680