Over de Achterhoek

De Achterhoek inspireert

De natuur is een belangrijke bron van inspiratie voor velen. De Achterhoek is één van de streken met het meest veelzijdige natuurlijke aanbod. Je vindt er uitgestrekte bossen, weidse heidevelden, prachtige landgoederen, meanderende rivieren en nog veel meer. Het coulissenlandschap herbergt elke keer weer een verrassing. De omgeving leent zich er uitstekend voor om je zakelijke bijeenkomst uit te breiden met een (sportieve)buitenactiviteit en lekker lokaal eten. Bijvoorbeeld wandelcoaching, mountainbiken, kanoën, klimmen, schapenhoeden enzovoorts.

Beleef de Achterhoek

Achterhoekers staan bekend als een gastvrije, actieve en betrokken mensen. Velen vinden het leuk om, vaak vrijwillig, activiteiten te organiseren om elkaar en ook jou een leuke tijd te bezorgen. Regelmatig zijn er georganiseerde fiets- of wandeltochten, concerten, festivals, tentoonstellingen of andere leuke dingen om te doen. De Achterhoek kent ook een rijk cultureel leven. Er zijn verschillende toonaangevende musea, theaters en kastelen die je kunt bezoeken. Een leuke onderbreking van je zakelijke verblijf.

Kilometers recreatieve routes

Of je nu houdt van wandelen, fietsen, mountainbiken, gravelbiken, paardrijden of trailrunnen. De Achterhoekse routenetwerken zijn uitgebreid. Je kunt je eigen routes samenstellen of gebruik maken van één van de bijna 400 bestaande routes. Ook zeer geschikt om te gebruiken als actieve onderbreking in een vergaderprogramma. Lekker om het hoofd leeg te maken, stoom af te blazen en nieuwe energie op te doen.  

Proef de Achterhoek

Vergeet vooral niet te proeven van al het lekkers dat er in de Achterhoek gemaakt wordt. Veel restaurants werken met producten uit de streek. Eerlijk, duurzaam en je proeft het echt! Er worden op verschillende plekken uitstekende wijnen gebotteld en de lekkerste biertjes gebrouwen.. wil je het helemaal luxe? In de Achterhoek wordt zelfs kaviaar geproduceerd. Ook leuk is een kookworkshop, zodat je met je eigen gezelschap aan de slag kunt. 

Meer weten over tijd doorbrengen in de Achterhoek? Ga naar Achterhoek.nl!